Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Babí hop 2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

poděkování

(Vesuvanka, 5. 5. 2010 23:00)

Děkuji za odpověď a zdravím.

odpoved

(chlum, 9. 3. 2010 21:56)

Autorovo jmeno je Petr Svec z Chlumu

prosím o odpověď....

(Vesuvanka, 6. 3. 2010 15:01)

Dobrý den,
před rokem jsem zavítala náhodně na Vaše webové stránky a v rubrice "Chlumská hora" mě zaujal příspěvek - krásné vyznání této hoře, kde bohužel není uveden autor.
Čekala jsem, že někoho můj zájem potěší a na můj komentář zareaguje, i když jsem se přímo na autora neptala, ale bohužel marně... asi ho nikdo nečetl - stránky zřejmě kromě fotoalba nejsou moc navštěvovány, což je škoda.
Přeposílám svůj komentář sem, snad si ho někdo přečte, a prosím o sdělení, na koho se mohla s dotazem obrátit - například kontakt na správce těchto webových stránek.
Předem děkuji a zdravím, Jana Haasová

Chlumská hora (Vesuvanka , 08. 02. 2009 18:09)
Zaujal mě krásný článek i báseň, které jsou opravdovým vyznáním lásky k této čedičové hoře - škoda, že není uvedeno jméno autora. Jeho okouzlení Chlumskou horou velice dobře chápu, i když jsem ji sama dosud osobně nenavštívila. Přivedl mě k k ní můj zájem o krajiny sopečného původu, které mě fascinují svojí krásou a zvláštním kouzlem - jsou vyjímečné i po stránce geologické, ale i botanické a zoologické - velmi bohatá flora a fauna. Zabývám se krajinou Českého středohoří, kterou jsem si zamilovala, kde každý kopec je svým způsobem "osobnost", stejně magicky působí hora Říp (na niž vystoupil praotec Čech), Komorní hůrka u Františkových Lázní, Železná hůrka u Chebu nebo Příšovská homolka u Plzně a samozřejmě Doupovské vrchy. Při podrobnějším studiu by se našly u nás ještě další
Chlumská hora mě zaujala výskytem vzácného jeřábu manětínského.
Ráda bych autorovi článku a básně alespoň takto poděkovala.
Jana Haasová